Millaiset vauvakengät sopivat lapselle parhaiten?

Vauvan ja taaperon kengät tulee valita huolella. He tarvitsevat vauvakengät, jotka antavat jalan olla mahdollisimman luonnollisessa asennossa. Millaiset vauvan kengät ja ensiaskelkengät ovat parhaat, ja mitä niiden valitsemisessa tulee huomioida?

Koska pienen lapset jalat vasta kehittyvät, kenkien ei tule olla liian kireät. Kenkien tulee olla rakenteeltaan pehmeitä ja taipuisia. Jotta jalat kehittyisivät parhaalla mahdollisella tavalla, suositellaan lapsille myös paljasjaloin kulkemista.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista kulkea ilman kenkiä. Siksi onkin tärkeää valita lapselle kengät, jotka eivät muuta jalkaterän luonnollista toimintaa ja muistuttavat mahdollisimman paljon paljasjalkakävelyä.

Sweet Cherry

Millaiset ovat parhaat ensiaskelkengät lapselle?

Vauvan kengät tulee ostaa harkiten, sillä vääränlaiset kengät voivat haitata pienen lapsen jalan kehitystä. Ota ainakin nämä seikat huomioon, kun ostat vauvakenkiä:

  • Pohjan tulee olla ohut ja taipuisa, eikä paksu ja tukeva. Parhaiten lapsen jalkaan sopivat tossut, jotka simuloivat paljasjalkaisuutta.
  • Kengissä ei tule olla muotoiluja pohjallisissa. Muotoilut voivat tehdä hallaa ja osua vääriin kohtiin.
  • Vauvakengissä ei tule olla korkoa. Eikä tässä tarkoiteta korkokenkiä, vaan jo tavallisissa lenkkitossuissa voi olla kanta korkeammalla kuin kärki. Vauvan kengissä tulee olla tasainen pohja, jottei synny asentovirheitä.
  • Kengän lestin pitää olla suora.
  • Kengät eivät saa olla liian tiukat ja pienet. Kenkiin on hyvä jättää noin 15 mm kasvuvaraa, jotta jalalla on tarpeeksi tilaa.
  • Oikeanlainen materiaali. Vauvakengät eivät saa olla esimerkiksi muovikenkiä tai keinonahkaa! Tekstiili- ja nahkakengät ovat parhaat, sillä ne hengittävät ja sopivat lapsen jalalle parhaiten.

Vauvatossut ovat erinomainen valinta lapsesi jalalle

Koska kenkien tulee olla joustavat ja antaa mahdollisimman hyvä pohja jalan kehittymiselle, eikä aina voi olla paljain jaloin, on kovien kenkien sijaan hyvä valita lapsen jalkaan vauvatossut.

Tossut pitävät jalat lämpiminä, suojaavat niitä likaantumiselta ja antavat kumipohjansa ansiosta enemmän vakautta leikkien aikana. Tossuja voi myös käyttää sekä sisällä että ulkona.

Oikean kokoiset ja laadukkaat tossut tukevat pienen lapsen jalkoja. Vauvan jalat koostuvat rustokudoksesta, mikä tekee niistä hyvin pehmeät. Vauvan jalassa ei ole kaarta, vaan se on litteä. Kaari alkaa kehittyä, kun vauva oppii kävelemään.

Kun vauva on oppinut kävelemään, on hyvä aika hankkia tossut. Tossut tukevat jalkaterän lihasten ja tasapainon kehittymistä. Tossut pitävät vauvan jalat siistimpinä, ja vauvatossut, joissa on liu’un estävä pohja, ehkäisee liukastumisia ja kaatumisia.

Vauvakengät ja materiaali

Vauvakenkien joustavuuden ja muotoilun lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota niiden materiaaliin. Varsinkin sisäkengissä lapsen jalat voivat hikoilla. Hengittävä ja laadukas materiaali, kuten puuvilla, on paras materiaali vauvan kengille. Hyvä materiaali on kevyttä, hengittävää ja imee kosteutta. Hyvä materiaali on miellyttävää iholle ja mukava jalalle.

Koska tossuja käytetään sekä ulkona että sisällä, tulee niiden olla kestävät. Laadukkaalla materiaalilla valmistetut tossut kestävät kulutusta, ja ne voi pestä aina tarvittaessa. Säännöllinen hoito ja peseminen on tärkeää, jotta tossut pysyvät käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään.

Tossujen pehmeä materiaali auttaa varpaita tarttumaan alustaan ja tukemaan lapsen tasapainoa. Tossuissa voi olla myös kumipohjat, jotka vähentämät riskiä kaatua tai liukastua. Pehmeissä tossuissa varpailla on tilaa levittäytyä, koukistua ja vahvistua. Kun nilkat eivät ole liian tuettuja, pääsevät ne liikkumaan ja vahvistumaan vapaasti. Ohut pohja ja muu joustavuus ovat hyvin lähellä paljasjaloin kävelemistä, mikä auttaa askelluksen ja jalkojen luonnollista kehitystä.

Tossuja on kaikenlaisia ja -näköisiä. Tossujen ostaminen sujuu mukavasti lapsen kanssa yhdessä, kun antaa lapselle mahdollisuuden valita, haluaako hän eläin- vai hedelmäkuvioidut tossut. Tossuvalikoima on laaja, ja tossujen ostaminen voi olla hauska tapa viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa.

Komuellon vauvakengät

Komuellon vauvakengät sopivat täydellisesti vauvan ensiaskelkengiksi ja taaperolle tossuiksi. Komuellon vauvakengät soveltuvat sisä- ja ulkoleikkien lisäksi mainiosti myös vedessä käytettäväksi.

Komuello on eteläkorealainen vauvakenkäbrändi, jonka kengät on kehitetty turvallisuus, mukavuus ja uniikki muotoilu edellä.

Tossut ovat todella elastiset, minkä takia ne pysyvät takuulla lapsen jalassa. Elastisuus suojaa nilkkaa, mutta ei purista niin kuin tavallinen kenkä voi. Joustavuus auttaa myös vanhempia, sillä tossut on helppo pukea lapsen jalkaan ja ottaa pois.

Komuellon vauvankengät ovat erittäin uniikit: sukka ja kenkä samassa paketissa. Sukkatossut tuntuvat jaloissa sukilta, mutta niillä voi tepastella huoletta myös ulkona.

Tossut ensiaskelkengiksi tai jo varttuneempaan jalkaan

Komuellon ovat täydelliset vauvan ensiaskelkengät, ja ne ovat kuin paljasjalkakengät lapselle. Tossut tukevat jalan ja kävelyn kehittymistä siinä missä ilman kenkiä kulkeminen.

Mikä tekee tossuista erilaiset muihin malleihin verrattuna, ovat tossujen pohjassa olevat pienenpienet reiät. Reiät takaavat, että ilma kiertää kengässä ja jalat pysyvät kuivana.

Kenkien materiaali on helppohoitoista BPA-vapaata kumia, joka on täysin kierrätettävää ja täten ympäristöystävällistä. Materiaalinsa ansiosta tossut ovat turvalliset, sillä pohja ei ole ollenkaan liukas.

Sukkaosa on puuvilla-nailon-sekoitetta, mikä tekee sukasta joustavan ja samalla pientä nilkkaa tukevan. Kengän ulkopohja on sataprosenttista TPE-materiaalia, joka on myrkytöntä ja turvallista.

Vauvan kengät ovat tärkeä investointi

Kun ostat oikeanlaiset vauvakengät, tuet lapsesi jalan ja kävelyn kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Pahimmillaan vääränlaisten kenkien käyttäminen voi haitata tätä kehitystä.

Sopivat ja kauniit kengät voivat innostaa lasta liikkumaan. Meiltä löydät pienelle lapsellesi parhaat kengät niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Uniikin muotoilunsa ja kauniin tyylinsä ansiosta kengät sekä tukevat lapsesi kehitystä että varmasti miellyttävät pukijaansa.